Çanakkale Şehitleri İle İlgili Kompozisyon ve Yazı Örneği

Çanakkale milletimizin kaderinin değiştiği yer, Çanakkale şehitleri de kaderimizi değiştiren isimsiz kahramanlardır. Eğer bugün bu topraklar üzerinde yaşayabiliyorsak vatanı, milleti için gözünü kırpmadan hayatını feda etmiş yüz binler sayesindedir. Vatan savunmasında hiç düşünmeden ölüme yürümüş şehitlerimizi hiç bir zaman unutmamalı, yaptıkları büyük fedakarlığı hep aklımızda tutmalıyız. Bu bilinçle vatanımızı, milletimizi sevmeli, aynı özveriyle korumalı ve yüceltmeliyiz.

Çanakkale’de şehadete ermiş yüzbinleri anlatmaya çalışan Çanakkale şehitleri ile ilgili kompozisyon ve yazı örneğini sizler ile paylaştık. Yazımızı zevkle okumanız dileğiyle…


Çanakkale Şehitleri İle İlgili Kompozisyon Örneği

İmanın Gücü: Çanakkale

Yine bir 18 Mart, yine hüzün, yine acı, yine keder ve gözyaşı… Bunları satırlara dökerken içim parçalanıyor. Kalbim yüzbinlerce şehit kardeşimi düşündükçe gam, efkar doluyor. Gözyaşlarım akmak için sıraya giriyor, aciz bir yarış içinde. Yüzbinlerce vatan evladı bu güzel vatan uğruna kan kokan yerde savaşıyor. Hayalimde canlanıyor deniz, yine durgun, yine karalar bağlamış. Mehmetçiklere “Allah yardımcınız olsun” diye çığlıklar atıyor. Ey vatanını korumak için ölümü göze alıp sıraya girmiş Mehmetçikler, Allah size o gücü nasıl verdi?

Siz ki analarınızı, bacılarınızı, çocuklarınızı namus için şeref için bırakıp ölümüne giden şehitler anlatın ne hissettiniz ölüme koşarken? Ölüm meleği sizi nasıl karşıladı? Kiminiz 15’inde kiminiz daha dedesinin yaptığı topaçla oynuyor, kiminiz ise yeni doğacak çocuğunu hayalini kuruyor. Savaş kapıya dayandığında “vatan” deyip Çanakkale’ye ülke savunmasına koştunuz. Bulutların, gökyüzünün bile ağladığı savaşta can vermeye hazır bekliyorsunuz. Düşmana inat, kadere, ölüm kusan kurşunlara inat, sadece “vatan” diyorsunuz.



Boğazdan geliyor düşman ne yaptığını bilmeden, kime saldırdığını bilmeden. Bilmiyor ki bu toprak için canını vermekten zerre kadar korkmayan göz pek kahramanlarla karşılaşacak, bilmiyor. Boğaz haber veriyor diye, besmele çekip başlıyor Mehmetçik. “Allah Allah” nidalarıyla şehadete hazırlanıyor. Düşman ayak basıyor kutsal toprağımıza kinini, nefretini kusmak için. O düşman ki Çanakkale’ye ölüm ekip, kan kusuyor. Sizce de o düşman ölümü hak etmiyor mu? Vur Mehmedim vur, yurdunu işgal etmek isteyen düşmana var. Bu senin ilahi hürriyetindir.

Ey şehadete yürüyen Mehmetçikler, size baktıkça ne alçak görünür şu fani hayat. Günahkar gözyaşlarımız layık mı size? Hayır sanmayın ki gözyaşlarım kirletmek ister bu temiz sayfayı. Lanet yağdırıyorum gözlerimde duran gölgeye. Ağlarım bu gölge silinsin diye. O gölge ki hayata tapar, sizin kadar cesaret gösteremeyeceğinden korkar.

Gece çöktü her yer kan… Ay ve yıldız parlıyor… Bayrağı bayrak yapan işte ay ve yıldızın üzerinde parladığı şehitlerimizin o kutsal kanıdır. Vatan kelimesini en iyi anlatan milyonlarca şehidimizin üzerindeki kanıdır. Çanakkale bizim aslımızdır… Çanakkale’de savaşan asker, gazilerimiz, şehitlerimiz bizim aslımızdır.

Binlerce yıldır bu vatan uğruna şehadet şerbetini içenler bizim aslımızdır. Bu vatan için canlarını verenleri hiç bir zaman unutmamak, onları hep saygı, minnetle yad etmek ve her ne pahasına olursa olsun bu vatanı tıpkı atalarımız gibi şehadeti göze alarak korumak bizim görevimizdir.
Yüce şehitlerimize saygı, sevgi ve minnetle…

Çanakkale Şehitleri İle İlgili Kompozisyon: Sibel Demir – Bulanık Anadolu Lisesi – Muş/Bulanık – 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Konulu Kompozisyon Yarışması – Kaynak 1:

Çanakkale Zaferi İle İlgili Kompozisyon Örnekleri başlığına tıklayarak birbirinden güzel yazılarımızı okuyabilirsiniz.




18 Mart Çanakkale Şehitleri İle İlgili Yazı Başlığı İle İlgili Benzer Konular:

18 Mart Çanakkale Zaferi İle İlgili Şiirler

Çanakkale Zaferi İle İlgili Kompozisyon Örnekleri

Çanakkale Şiiri Örnekleri

En Güzel Çanakkale Şiirleri Kısa


Çanakkale Şehitleri Konulu Kompozisyon ve 18 Mart Şehitler Günü Temalı Kompozisyon Yazımız hakkındaki olumlu ve olumsuz görüşlerinizi yorumlar kısmında belirterek yazımıza katkıda bulunabilirsiniz.


Kaynaklar:

Kaynak 1: https://bulanik.meb.gov.tr/www/18-mart-canakkale-sehitlerini-anma-konulu-resim-siir-kompozisyon-yarismalarinda-dereceye-giren-eserler/icerik/1869

yönetici

Son Yazılar

Çölleşme ve Kuraklık İle İlgili Kompozisyon-Toprağın Önemi Konulu Yazı

Çölleşme, kuraklık ile ilgili kompozisyon ve toprağın önemi ile ilgili yazı başlığı altında doğayı ve…

7 ay önce

Trafik İle İlgili Kompozisyon ve Yazı – Trafik Haftası, Kuralları

Trafik ile ilgili kompozisyon ve yazılar başlığı altında trafik kurallarına neden uymamız gerektiğini ve trafik…

7 ay önce

Polis İle İlgili Kompozisyonlar – Polis Haftası Yazıları

Polislik en zor, en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Vatan ve millet sevgisi olmadan yapılamayacak bir…

7 ay önce

10 Kasım Şiirleri İlkokul, Ortaokul, Lise -1., 2., 3., 4. Sınıf, Okul Öncesi

Her  çocuk Atatürk'e özlem duyar. Atatürk ile karşı karşıya gelmek, gözlerinin içine bakabilmek, sohbet edebilmek,…

7 ay önce

10 Kasım Şiirleri | 25 Şiir | Kısa, Uzun 1,2,3,4,5,6,7,8 Kıtalık

10 Kasım ile ilgili şiirler konulu yazımız içerisinde yarışmalarda derece kazanmış, başka kaynaklarda bulamayacağınız özgün…

7 ay önce

Öğretmen İle İlgili Kompozisyon ve Yazı (7 Örnek) Kısa, Uzun

Öğretmen ile ilgili kompozisyon ve yazı başlığımızda öğretmenliği ve öğretmenin önemini  anlatan özgün 7 farklı…

8 ay önce