10 Kasım İle İlgili Yazı – En Güzel 10 Kasım Yazıları

10-kasım-yazıları

10 Kasım’ın anlam ve önemini, Türk halkının Atatürk’e duyduğu sevgi ve saygıyı en iyi şekilde anlatan birbirinden güzel 10 kasım yazılarını başlığımız içerisinde okuyabileceksiniz.


En Güzel 10 Kasım Yazıları

Kahramanın Sonsuzluğu

10 Kasım sirenlerin kulaklarda yankılandığı, Aziz milletin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata veda ettiği, Türk milletini derinden yaraladığı gündür. Al bayrak uğruna koşarak ölüme gidenlerin, son nefesinde bile milletini düşünen  gözü pek komutanın  hikayesidir 10  Kasım.

 Mustafa Kemal Atatürk, bir kurtuluş destanının kahramanı olarak sadece tarih sayfalarının derinliklerinde değil yüce Türk Milletinin kalbinin tam ortasında sevgi yumağına sarılı halde bulunmaktadır. Zamanında bu topraklar için verdiği büyük savaşların, büyük kayıpların sonucunda kurduğu Cumhuriyet ile birlikte ülkeye özgürlük ve medeniyette getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması bir devrin yeniden yazılmasıdır. Yurdun dört bir yanı işgal altında  inlerken, bağımsızlık ateşi sönmeyen Türk milletine, önderlik yapan Atatürk, en büyük bağımsızlık savaşının mimarı olmayı hak etmiştir. Bizim vazifemiz ise bize emanet ettiği bu cennet vatanı doğusundan batısına her karış toprağını korumaktır. Biz aklı hür, vicdanı hürlerin hayattaki gayesi budur. Bu gaye uğruna dökeceğimiz her kan and içtiğimiz bu ülke için birer gelecektir.




Bizler için bunca fedakarlıkta bulunan, savaşlardan  savaşlara koşan  ve sonrasında kurduğu Cumhuriyet ile bizlere özgür yaşam hakkı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmamak ise bizlerin vefa borcudur. O bir zamanlar “Büyük ölümlere matem gerekmez” demişti. Kendisinden sonra da matem değil ilke ve inkılaplarına sadakat bekliyordu. Kendisini göremeyenleri de şu sözleriyle teselli ediyordu: “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir.  Benim fikirlerime, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız kafidir.”

10 Kasım Yazıları: Edanur Özkurt – Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Rize/Ardeşen – 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası İle İlgili Yazı Yarışması İlçe İkincisi – Kaynak 1: 


10 Kasım İle İlgili Yazı

Onsuz Kasım

Yangın… ne sıcak, ne ağır, ne acı bir kelime… Koskoca binaları kül eden de elini ufacık yakıp acıtan da kurşunun vücudu parçalayıp geçtiği an da hep yangın…Peki ya kasım ayının soğuk bir günü benim yüreğimi yakan şeyin adı ne? Yangın. Diğer saydıklarımsa her kasım beni acı içinde bırakan onu hiç görmemenin verdiği acı mı, onu özlemenin verdiği yoksunluk mu yoksa onu aramanın yarattığı boşluk mu? Bunun bir tarifi yok biliyor musunuz? Bir adı da yok. Her Kasım bu hislerle dolmamın tek bir anlamı var: O da Mustafa Kemal Atatürk.

Benim için “kurtuluş” kelimesinin anlamı o. Ya da “diriliş”, diğer adı bu. “Hiçbir şey yapamazlar!” cümlesinin tersini kanıtlayan güç o. İnancın akıl ile buluşmasının kanıtı o. Türk kelimesinin manası, kan kelimesinin maneviyatı o. Çulsuz, çaputsuz askerimin yüreğindeki yangının adı o. Koskoca tarihe sahip çıkıp, doğmamış beni düşünenim o. Gelecek nesiller uğruna kendi gençliğini yaşamamış yüz binlerden biri o. Çanakkale’de 15 yaşında şehit olanım o. Sarıkamış’ta on binlerce donan Mehmet’im o. O, Malazgirt’in kapısını açan Alparslan’a sahip çıkanım. O, Osmanlının çınarını kurutmayanım. O, Fatih’in mirasını ellere vermeyenim. O, ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in cesareti. O, üç aylık bebeğini bırakıp cepheye giden Nene Hatun’un sabrı. O, 23 Nisan’ın çocukluğu; o, 19 Mayıs’ın gençliği; o, 29 Ekim’in Cumhuriyet’i. O, koskoca tarihe sahip çıkan bir asker, bir öğretmen, bir komutan, dahası bir insan.




O, yetim Mustafa Kemal, öksüz bir Mustafa Kemal ama binlerce insanın atası, Türk ulusunun evladı olan deniz gözlü, başak saçlı asker… Askerimsen benim için “10 Kasım” değil “Onsuz Kasımsın”, “Sensiz Kasımsın”. Onsuz Kasım’larda yangın yeridir yüreğim. Yangının tam anlamıdır hislerim. Kasım’ın suçu yok, yokluğun soğuk… Soğuk kasımlarda sıcacık kucağımız olan vatan toprağında rahat uyu. Rahat uyu ki düşmanlarımız tedirgin olsun…

10 Kasımla İlgili Yazı: Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi – Düzce/Akçakoca – Kaynak 2:


10 Kasım İle İlgili Yazı Kısa

10 Kasım

10 Kasım, ülkemizde büyük Önder Atatürk’ün  ölüm yıldönümü olarak anılır. Burada asıl amaç yeni nesil gençleri bilinçlendirmek, Atatürk gibi yeni nesiller yetiştirmektir.

Türk Milleti Türkiye’nin kurucusu olan liderini kaybetmiş ve büyük bir hüzün içerisindedir. Bunun vermiş olduğu acıyı iliklerine kadar hisseden Türk halkı yasa bürünmüş; bundan sonra ne olacak diye bir soru kafalarda oluşmuştur. Gerçekten de öyle, bunca devrim yapan,  ülkenin yönetim şeklini değiştiren, onları büyük bir karanlıktan kurtaran bu adamı nasıl unutabilirlerdi. Bütün ömrümü vatan denilen toprağa harcayan bir devlet adamı bir daha olacak mı?

Ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen yine her yıl 1938’de  olduğu gibi, 10 Kasım’da da aynı yasa bürünürler. Her insanın yaratılışı gereği ölüm kaçınılmaz bir olaydır ve ömür olarak adlandırdığımız bu süre zarfında önemli eser ya da kültürel miras bırakanlar unutulmaz.  Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına en büyük mirası Cumhuriyet’tir. Toplumu özgür kılan,  bize hürriyeti hediye olarak veren ulu önderi unutmak mümkün değildir.

Türk halkı kendine inanır ve güvenirse Mustafa Kemal gibi daha nice Atatürkler yetiştirecektir.

10 Kasım Yazıları Kısa: Zilan Balta – 8/A – Bayramyazı Ortaokulu – Elazığ/Kovancılar – Kaynak 3:





Kaynak 1: https://ardesen.meb.gov.tr/www/10-kasim-ataturku-anma-gunu-ve-ataturk-haftasi-resim-siir-kompozisyon-yarismasi-sonuclari/icerik/1498

Kaynak 2: https://akcakocasbl.meb.k12.tr/tema/dosyadetay.php?KATEGORINO=58934&git=32

Kaynak 3: bayramyaziortaokulu.meb.k12.tr/tema/dosyadetay.php?KATEGORINO=242621&git=1

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*